Akiknek fontos a minőségi építészet

A Média Építészeti Díja támogatói különösen fontosnak tartják az építészeket, mint azokat az embereket, akiknek víziójuk van a minőségi környezetről és arról az építészetről, amelyet büszkeség és öröm létrehozni, mert szép, élhető, tartós és emeli az élet minőségét.

LEGYETEK TI IS A DÍJ TÁMOGATÓI >> 

 

Druck Az Austrotherm évtizedek óta a hazai hőszigetelőanyag ipar meghatározó tényezője az Austrotherm Kft., amely mindig is elkötelezett volt a minőség, az innováció, a környezetvédelem  és az energiatakarékosság mellett.

ENERGIAHATÉKONYSÁGI KÜLÖNDÍJ
KOVÁCS ZOLTÁN EMLÉKDÍJ

Kovács Zoltán fiatal, tehetséges építészmérnök volt, aki számos területen próbálta ki magát rövid pályafutása alatt. Az épületszigetelési tervezésben jeles csapatban kezdte szakmai munkáját, majd az Austrotherm Kft. első alkalmazástechnológusa lett. Fő szakterülete a lapostetők hőszigetelése volt, de sokan a szakmai szövetségekben, oktatásban végzett munkája révén ismerték és kedvelték meg. Kiemelkedő szaktudása, közvetlen személyisége révén emlékezetes életművet hagyott maga után e rövid idő alatt is.

Az Europa Design 20 éve képviseli olyan közületi terek berendezéseinek, anyagainak gyártóit, mint a Herman Miller, a Wilkhahn vagy a Barrisol, továbbá támogatja a hazai építészeti és design közösséget, és ezek oktatási, szakmai érdekvédelmi szervezeteit.

BELSŐÉPÍTÉSZETI KÜLÖNDÍJ

lechner_logo_ Lechner Tudásközpont a Miniszterelnökség szakmai háttérintézményeként az építészet, az elektronikus építésügy, az intelligens városi szolgáltatások és a térségi tervezés képviselője Magyarországon. A Tudásközpont Építésügyi Dokumentációs Központja számtalan építészeti és városépítészeti tervdokumentációt, fényképet, filmet őriz az 1949 és 1990 közötti időszakból. A Különdíj célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai építészeti örökség II. világháború után keletkezett alulértékelt alkotásaira.

LEGJOBB 1945 UTÁN ÉPÜLT ÉPÜLET REKONSTRUKCIÓJA KÜLÖNDÍJ

 t_lafarge A LAFARGE 2011 júliusában kezdte meg tevékenységét Magyarországon és az építőipar számára az egyik meghatározó cementgyártójává vált egyedi megoldásaival. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. célja partnerei és végfelhasználó igényeinek teljes körű kiszolgálása innovatív, kitűnő minőségű cementtermékekkel – mind ömlesztett, mind zsákos formában. A hatékony és fenntartható ipari folyamatok kialakítása során a vállalat kiemelt figyelmet fordít a környezet védelmére, a természeti erőforrások megőrzésére és a helyi közösségekkel való együttműködésre is.

MÉDIA ÉPÍTÉSZETI DÍJA KÖZÖNSÉGDÍJ – ÉPÜLET KATEGÓRIA

A 1969-ben alapított PERI a világ egyik legnagyobb zsaluzat- és állványgyártója. A PERI egy családi vállalkozásból nőtte ki magát, és még mindig az alapító család tulajdonában van. A konszern németországi, Ulm közelében lévő Weissehnornban található anyavállalatán és gyárán kívül több mint 70 leányvállalatot és több mint 140 logisztikai központot működtet. 

A konszern magyar leányvállalata 1990 óta tevékenykedik Magyarországon. A PERI munkatársai a cég fennállása óta arra törekszenek, hogy ügyfeleiknek ne csak zsaluzási és állványozási termékeket kínáljanak, hanem a leggazdaságosabb zsaluzási, állványozási és mérnöki megoldásokat, egy kézből. A magasan képzett és elkötelezett PERI mérnökök a kapcsolat felvételétől a szerkezetépítés befejezéséig végigkövetik az építkezés menetét, szükség esetén a helyszínen segítve az építésvezetőket a leggazdaságosabb megoldás megkeresésében.

MÉDIA ÉPÍTÉSZETI DÍJA – ÉPÜLET KATEGÓRIA

 t_nka A Nemzeti Kulturális Alap az elmúlt húsz évben a hazai és határon túli magyar kulturális élet finanszírozásának legmeghatározóbb intézménye lett. Fő célkitűzései közé tartozik a források stabilizálása, illetve új bevételek bevonása a pályáztatásra fordítható keretösszeg bővítéséért. Ennek érdekében az Alap az elmúlt években számos együttműködési megállapodást kötött kormányzati és civil szervezetekkel egyaránt, szakmai kollégiumai pedig átfogó támogatási programokat hirdettek meg az állami szerepvállalás erősítése érdekében a kultúra területén.
 t_dornbracht A Dornbracht korszerű és magas technológiájú fürdőszobai és konyhai dizájner szerelvényeket és kiegészítőket gyártó nemzetközi, családi tulajdonban [apa és két fia] lévő cég. A Dornbracht alapelve a “Culturing Life”, vagyis a technológiai előrehaladás, a kényelem és a minőség összehangolása.

INDEX KÜLÖNDÍJ

Arisztotelész Retorika című könyvében olvashatjuk a nyilvános előadásra készülőnek a feladatáról azt, hogy beszédének helyet kell készíteni hallgatósága lelkében. A Szónok Születik Retorikaiskola kísérte a 2017-es MÉD-finalisták prezentációs felkészülését. A finalisták egy egynapos képzési alkalom keretében abban kaptak segítséget, hogy a téralkotás művészetében már megszerzett jártasságukat kiegészítsék azzal, ami egy négyperces előadást világosabbá és élvezetesebbé tehet.
A Gránit Pólus Csoport üzemeltetőként és fejlesztőként 25 éve meghatározó
szerepet tölt be a regionális ingatlanpiacon. Az elmúlt több mint két évtizedben
a cég jelentős hírnévre tett szert a sikeres kereskedelmi, irodaházi és lakópark
projektjei révén. A Gránit Pólus több mint 150 elhivatott szakembere, 25 éves fejlesztési és üzemeltetési tapasztalattal tette a céget Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb, teljes körű szolgáltatást nyújtó ingatlanvállalkozásává, amely napjainkban is jelentős ingatlanportfólióval rendelkezik Magyarországon, Romániában, Oroszországban és Szlovéniában.
A Streamnet Zrt. 2000-ben történt megalakulása óta az audio-videó technológiákban rejlő innovatív megoldások megvalósításával foglalkozik. Tevékenységi körünk a videokonferencia-rendszerektől a tárgyaló- és előadótermek audiovizuális integrációján és Digital signage rendszerek megvalósításán át a legmodernebb IP alapú streaming megoldásokig terjed. Piacvezető cégként ügyfeleink számára teljeskörű tervezési, kivitelezése és igény esetén karbantartási szolgáltatást biztosítunk.