Nemzetközi szakmai előzsűri

Indira van’t Klooster

Indira van’t Klooster az A10 új európai építészet online magazin alapítója és főszerkesztője, 2014 óta a Média Építészeti Díja nemzetközi előzsűrijnek elnöke. Építészettörténészként végzett, számos olyan építészeti szervezetnél dolgozott, mint az Amszterdami Építészeti Központ, az Amszterdami Építészeti Akadémia vagy a Helyi Építészet nevű holland alapítvány, amely egyrészt a pályázatok és európai közbeszerzési eljárások kapcsán a jó megrendelő mibenlétét, másrészt a helyi, regionális és nemzeti szintű építészet politikát népszerűsítette. Olyan nemzetközi zsűrik tagja volt, mint a skót Doolan Díj, az AIAC Fiatal Olasz Építésze Díj, a Fiatal Észt Építész Díj, illetve a rotterdami Maaskant Díj. Kutatási területe az európai utópista közösségek. Jelenleg a holland Dudok Építészeti Központ igazgatója.

 

 

 

Omer Kanipak

Omer Kanipak építész, építészeti fotográfus az isztanbuli Műszaki Egyetemen diplomázott 1994-ben, míg mesterdiplomáját az MIT Építészkarának Történelemtudomány és kritika tanszékén védte meg 1998-ban. 2000-ben megalapította – és egészen 2011-ig igazgatója volt – a törökországi Arkitera Építészeti Központot, melynek célja az építészeti praxis gördülékennyé tétele, az építészeti kultúra és a törökországi építészet minőségének javítása. Több egyetemen is vendégprofesszor volt. Jelenleg építészeti fotográfusként és kommunikációs menedzserként dolgozik Londonban és Isztanbulban. Rendszeresen publikál nemzeti és nemzetközi folyóiratokban, tanulmánykötetekben, emellett több zsűri és jelölőbizottság tagja.

 

 

 

Olga Ioannou

Olga Ioannou a Sapienza Egyetemen és a Thesszaloniki Arisztotelész Egyetemen hallgatott építészetet. 2002-ben diplomázott, azóta szabadúszóként dolgozik. 2012-ben az athéni Nemzeti Műszaki Egyetemen részt vett az Építészet – Tér – Design programban, melyből később posztgraduális diplomát kapott. Jelenleg az athéni egyetemen PhD tanulmányait folytatja, kutatási területe az építészet oktatás. Számtalan design stúdió koordinátora. Munkájában különös hangsúlyt fektet az innovatív modellek létrehozására, amellyel a design stúdiókban résztvevők tanulását segíti. Kutatásait több nemzetközi lap publikálta, emellett rendszeresen ad elő konferenciákon. Az A10 New European Architecture Cooperative tagja.

 

 

 

 

Z. Halmágyi Judit

A 14. Média Építészeti Díja kiemelt szakmai partnere a Magyar Építőművészek Szövetsége, akik a nemzetközi előzsűribe – amely idén is négy tagú lesz – Z. Halmágyi Juditot delegálták. Pro Architectura-díjas építész, designer, városfejlesztési szakember. Több rangos külföldi és hazai szakmai elismerést kapott, dolgozott már Balin, tervezett Koppenhágának és a nemzetközi hírnévnek örvendő holland Erick van Egeraat munkatársaként is alkotott már. 2007-ben DLA tudományos minősítést szerzett. Kutatási területe: Az építészet (táj, építészet, belsőépítészet, design) mint emergens folyamat. Jelenleg vezető építész tervezője a ZHJ Architectsnek, a sattelite formában működő építészeti atelier-nek, alkotó műhelynek. A XIII. kerületi építészeti tervtanács tagja valamint oktató, főiskolai docens a Metropolitan Egyetem Design Intézetében környezetkultúra és belsőépítész szakon.