Nemzetközi szakmai előzsűri

Az előzsűri által kiválasztott 5 terv és 5 épület alkotói a Média Építészeti Díja gáláján mutathatják be projektjeiket, melyre az Uránia Nemzeti Filmszínházban, 2021. november 6-án, 17:00 órakor kerül sor.  

A közönségdíjas alkotásokra Olvasóink ezen a linken szavazhatnak.

Indira van’t Klooster
építészettörténész, az ARCAM igazgatója
Jakub Moravčík
építészmérnök, látványtervező, újságíró

Az A10 új európai építészet online magazin alapítója és főszerkesztője, 2014 óta a Média Építészeti Díja nemzetközi előzsűrijnek elnöke. Építészettörténészként végzett, számos olyan építészeti szervezetnél dolgozott, mint az Amszterdami Építészeti Akadéma vagy a Helyi Építészet nevű holland alapítvány, amely egyrészt a pályázatok és európai közbeszerzési eljárások kapcsán a jó megrendelő mibenlétét, másrészt a helyi, regionális és nemzeti szintű építészet politikát népszerűsítette. Olyan nemzetközi zsűrik tagja is volt, mint a skót Doolan Díj, az AIAC Fiatal Olasz Építésze Díj, a Fiatal Észt Építész Díj, illetve a rotterdami Maaskant Díj. Kutatási területe az európai utópista közösségek. Idén kinevezték az Amszterdami Építészeti Központ igazgatói posztjára.

A vezető szlovák építészeti magazin, az ARCHINFO főszerkesztője, a Szlovák Építész Szövetség elnökségi tagja, valamint a díjnyertes ARCHINFO építészeti studio partnere. Építészeti tanulmányait az STU Építészmérnöki Karán végezte, majd az Athéni Nemzeti Műszaki Egyetemen az építészet mellett urbanisztikát is tanult. Tevékenysége során főleg a kortárs építészet izgatja, de építészettörténeti publikációit is olvashatjuk. Az 1999 óta a Szlovák Építészeti Kamara és a Szlovák Építész Szövetség szakkiadójaként működő ARCHINFO teret teremt a szakmai olvasók és a laikus közönség közötti eszmecserére, népszerűsítve ezzel nem csak a szlovák kortárs építészetet, de a kapcsolódó műszaki, design, művészeti és kulturális területeket is. 

Cosmina Goagea
építész, kurátor, designer
Nagy Csaba
építész

Zeppelin kommunikációs és akciós felület igazgatója. Kutatási és gyakorlati tevékenysége a következő témákra összpontosít: kiállításszervezés és tervezés, kurátori feladatok, szerkesztés és kiadói tevékenység, részvételi építészet, városi beavatkozás és aktivizmus, kulturális és építészeti irányelvek, és a művészet, mint városi gyakorlat. 1999 óta működik közre projektmenedzserként építészeti, design és urbanisztikai témájú kiállítások, szimpóziumok, konferenciák és kiadványok létrehozásában. Számos olyan project koordinátora, melyek nemzetközi együttműködést igényelnek építészek, művészek, kutatók és egyéb szakértők között. Érdeklődési köre: kulturális tartalmakon alapuló városi aktivizmus és térteremtés, részvételi művészet, kulturális és urbanisztikai szakértők nemzetközi hálózata, kulturális menedzsment.

Médiazsűri

Az Archikon Építésziroda vezető tervezője, ügyvezetője. 1987-ben diplomázott a BME Építészmérnöki karán, majd 1989-ben Bécsben a Gustav Peichl Mesteriskola képzőművészeti akadémián. Pályáját számos, az Archikon építésziroda munkái kapcsán kapott építészeti, ingatlanfejlesztési és egyéb díj kíséri, több mint 60 hazai és nemzetközi díjat nyert csapatával, egyebek mellett a MÉD-en is számos alkalommal: a Vizafogó Tagóvoda, a Palatinus Strandfürdő, a Párisi udvar és a Meséskert Óvoda projektekkel. 2011-ben Ybl-díjban, 2018-ban Prima Primissima díjban részesült. Jelenleg a MÉSZ elnökségi tagja, a zsűriben is képviselve a szervezetet.  

A döntős projektek tervezői az Uránia színpadán mutathatják be műveiket a közönség előtt. A prezentációkat a neves újságírókból és média szakértőkből álló médiazsűri pontozza nyilvánosan a gálán, kiknek összesített pontszámai döntik el, mely épület és terv nyerje el a Média Építészeti Díját!

Zubreczki Dávid
zsűrielnök
Bagi László
Forbes
Csernátony Dóra
TV2 Propaganda
Földes András 
Telex
Etentuk Inemesit
Art Locator
Rajcsányi Gellért 
Mandíner
Szilágyi Róza Tekla 
Artmagazin
Zsuppán András
Válasz Online

Szakmai bírálók

Tőrös Ágnes
Weiszkopf András

Wesselényi-Garay Andor

MÉD

MÉD 2019

nevezés

A média építészeti díja

Program

Jegyvásárlás

Zsűri

Média partnerek

Épületek és tervek
beküldése

Nevezés a díjra

Adatvédelmi tájékoztató

Kapcsolat

Archívum

Mesterek köszöntése

Perika-díj